16 Vrijheid

Nieuwste bijdrage aan de Gedichten langs de Geul in Meerssen.
Op 13 september 2019 was het 75 jaar geleden dat Meerssen werd bevrijd. Dat was voor de vrienden van de bibliotheek aanleiding om voor de hoogste klassen van Basisischool de Wereldster een gedichtenwedstrijd te organiseren over het thema "Vrijheid". De vier winnende gedichten zijn op een zuil geplaatst voor de basisschool "De Wereldster". De zuil is onlangs onthuld door Burgemeester M.Clermonts van Meerssen
De route van de Gedichten langs de Geul in Meerssen wordt aangepast zodat wandelaars/publiek ook van deze nieuwe bijdragen aan de route kennis kunnen nemen.
We nemen voor de duidelijkheid het station van Meerssen weer als vertrekpunt naar het zuiltje bij de basisischool. Om de gedichtenroute te vervolgen dient straks weer naar het station te worden teruggekeerd.

Start aan het station van Meerssen.
Met het stationsgebouw in de rug steekt u de Proost de Beaufortstraat over en loopt de Montfortlaan in. Loop deze helemaal uit tot aan de de Bunderstraat (voorrangsweg). Steek de straat over en ga naar links. Neem dan diect de eerste weg rechts de Past. Nic. Creftenstraat. Loop de straat in (langs het kerkhof) en neem de eerste weg links: de Past. Nic de Reimstaat. Langs de parkeerplaats naar de bibliotheek en basisschool de Wereldster (aan de rechterkant van de straat) voorbij de speelplaats ziet u de zuil staan met de 4 winnende gedichten.
Zelfde weg terug naar het station om daar de gedichtenroute vanaf het station te vervolgen.