bannerjaenneweb

Afdrukken

2. route Valkenburg

Gedichten langs de Geul - route Valkenburg

Het traject van de Gedichtenroute langs de Geul in Valkenburg is circa 14 km lang, en gaat over vlak terrein. U kunt uiteraard ook een deel van de route lopen, en zelf het start- en eindpunt bepalen. Onderweg zijn er horecagelegenheden. Er is een folder met routebeschrijving en een folder voor de gehele route te verkrijgen bij o.a. het VVV. U kunt ook de routebeschrijving  routevalkenburg.pdf en uitprinten (PDF).
 
routevalkenburg690
 

laat een grotere kaart zien met details van de route

De detailkaart wordt geopend in een apart scherm. Als u dat dichtklikt bent u weer terug in de website waar u vandaan kwam. 

HOE BEREIKT U DE ROUTE

Per auto:

U kunt de auto parkeren op de parkeerplaats in Stokhem. U rijdt Stokhem binnen en gaat dan rechtsaf. Aan het einde van de verharde weg is de parkeerplaats. Van daaruit zuil 14 van de route Gulpen-Wittem en dan stroomafwaarts naar zuil 1 route Valkenburg

 Per bus:

Vanuit Valkenburg neemt u bus 49 van Veolia richting Gulpen die vertrekt bij het station in Valkenburg. U stapt uit bij de halte Engeweg (Wijlre), loopt even door in de  rijrichting, en slaat dan rechtsaf het Keizer Willempad in dat naar de Geul voert. U steekt de Geul over, en slaat na c. 200 m. het pad naar rechts in dat met een blauw/geel paaltje is aangegeven, door het weiland. U komt dan uit bij zuil 1 van het traject in Valkenburg.

Per trein:

U kunt per trein van Veolia de stations Schin op Geul, Valkenburg en Houthem-St. Gerlach om het kwartier bereiken. In Schin op Geul vanaf het station over de overweg naar beneden en daar bij de kerk op de route Valkenburg aansluiten, zuil 3.

In Valkenburg het centrum binnenlopen en dan bijv. de wandeling beginnen bij de Kei op het Theodoor Dorrenplein, zuil 7.

In Houthem vanaf het station naar beneden . Daar oversteken, naar links gaan en bij de eerste straat rechts richting kerk. Daar aansluiten op de route Valkenburg, zuil 11.

 

Disclaimer

Dit is de officiële website van de Stichting. We doen er alles aan om deze website actueel te houden en te voorzien van correcte informatie. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct of verouderd is, dan stellen wij uw reactie zeer op prijs. U kunt hiervoor het email-adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gebruiken of naar het contactformulier gaan.