bannerjaenneweb

Afdrukken

3. route Meerssen

Gedichten langs de Geul - route Meerssen

Het traject van de Gedichtenroute langs de Geul in Meerssen is circa 7 km lang, en gaat over vlak terrein. U kunt uiteraard ook een deel van de route lopen, en zelf het start- en eindpunt bepalen. Onderweg zijn er horecagelegenheden. Er is een folder met routebeschrijving en een folder voor de gehele route te verkrijgen bij o.a. het VVV. U kunt ook de routebeschrijving  hier downloaden en uitprinten (PDF).

 
routemeerssen600juni
 

laat een grotere kaart zien met details van de route

De detailkaart wordt geopend in een apart scherm. Als u dat dicht klikt bent u weer terug in de website waar u vandaan kwam. 

 

HOE BEREIKT U DE ROUTE

PER AUTO

U kunt de auto parkeren op de parkeerplaats  van de Uitspanning “De Nachtegaal”. Hoe komt u daar? Afhankelijk van waar u vandaan komt:

-  Vanuit Valkenburg- Houthem ( A79, afslag Meerssen) rijdt u Meerssen binnen en gaat dan op de rotonde linksaf  (Herkenberg). Doorrijden tot over het spoor en dan direct linksaf  (Veeweg). 

-  Vanuit Bunde (afrit A2) op de eerste rotonde rechtdoor, onder de autoweg door. Op de tweede rotonde rechtsaf  ( Maastrichterstraat). Op de derde rotonde linksaf (St. Josephstraat) en dan de eerste straat rechts (dit is de doorgaande randweg),  Pr. de Beaufortstraat. Deze helemaal blijven volgen. Voor het station langs tot aan de stoplichten. Daar over de overweg linksaf de Parallelweg in. Deze weg helemaal  uitrijden tot aan de Bibliotheek Meersen en dan rechtsaf (Veeweg).

- Vanuit Maastricht /Amby  vanaf de rotonde de Witte Hoek/Garage Ploemen rechtdoor (Maastricht) /rechtsaf (Amby) de Klinkenberg op. Deze weg helemaal af rijden tot aan de stoplichten. Bij de stoplichten rechtsaf (Parallelweg). De weg helemaal uitrijden tot aan de Bibliotheek Meersen en dan rechtsaf (Veeweg).

De Veeweg volgen onder de autoweg door (Gemeentebroek) tot aan de Nachtegaal.  Aan uw linkerhand is de parkeerplaats. Voor het terras van de Nachtegaal staat zuiltje 1 van de route van Meerssen.

PER BUS

Vanuit Maastricht  neemt u lijn 3  van Veolia richting Bunde. Uitstappen bij station Meerssen. Met het station in uw rug gaat u linksaf de Pr. de Beaufortstraat in. Na c. 200 meter slaat u linksaf richting sportvelden (Proosdij-voetpad). Bij de brug over de Geul staat zuiltje 6.

Vanuit  Beek  via Bunde neemt u lijn 17 van Veolia richting Meerssen Station. Daar uitstappen. Met het station in uw rug gaat u linksaf de Pr. de Beaufortstraat in.  Na c. 200 meter  slaat u linksaf  richting sportvelden (Proosdij-voetpad). Bij de brug over de Geul bent u bij zuiltje 6.

Vanuit Heerlen neemt u lijn 52 richting Meerssen Station. Uitstappen in Meerssen bij de halte van het Stella Maris-college. Tegenover de bushalte ziet u  de bibliotheek, daarvoor staat zuiltje 4.

Vanuit Sittard of Maastricht neemt u lijn 59. Uitstappen in Meerssen bij halte  St. Josephstraat. Vanaf de bushalte in zuidelijke richting lopen, de rotonde oversteken en de onderdoorgang voor fietsers en voetgangers nemen. Op de betonnen wand van de tunnel treft u gedicht nummer 8 aan. 

PER TREIN

Vanaf station Meerssen: met het station in uw rug gaat u linksaf de Pr. de Beaufortstraat in. Na c. 200 meter  slaat u linksaf richting sportvelden (Proosdij-voetpad). Bij de brug over de Geul staat zuiltje 6. 

 


 


Disclaimer

Dit is de officiële website van de Stichting. We doen er alles aan om deze website actueel te houden en te voorzien van correcte informatie. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct of verouderd is, dan stellen wij uw reactie zeer op prijs. U kunt hiervoor het email-adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gebruiken of naar het contactformulier gaan.