bannerjaenneweb

Afdrukken

07 De Kei


Pierre Kemp  -  Excuse

Je kunt hem eigenlijk niet ontlopen als je in Valkenburg bent. Op deze plek midden in het centrum gemarkeerd door een groot rotsblok waar je een brok mergel zou verwachten, ligt de Kei. Een ongepast object eigenlijk. Gelegen naast de muziekkiosk waar menig Engels jeugdorkest of schoolband het beste wat ze in zich hebben ten gehore brengen, beluisterd door toehoorders op de omliggende terrassen.

 de-keiweb

Deze plek heeft voor elk wat wils. De vermoeide wandelaar op het terras, de fietser op de bank langs de Geul. De op koopjes beluste liefhebber van antiek en curiosa kan op bepaalde dagen in het jaar z’n hart hier ophalen. Menig liefhebber van carnaval komt na het ontbinden van de optocht naar deze plek. Maar wat heeft men er te zoeken is de vraag die zich opdringt als je hier staat en met enige verwondering het gedicht op de kei leest, 'Ik ben niet gekomen om er te komen'. 

Disclaimer

Dit is de officiële website van de Stichting. We doen er alles aan om deze website actueel te houden en te voorzien van correcte informatie. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct of verouderd is, dan stellen wij uw reactie zeer op prijs. U kunt hiervoor het email-adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gebruiken of naar het contactformulier gaan.