bannerjaenneweb

Afdrukken

08a De Duiker

Rutger Kopland - Ik kijk naar het water - en of het stil is

Het water is hier niet stil. De Geul hoor ik en nog een toevoerbeekje, als een klaterende waterval. Hoog boven de duiker loopt het fietspad, nu stralend in de zon. Op het kanaal brengen kleine schepen hun lading naar de verte. Een merkwaardige kruising van waterwegen hier op deze plek. Boven op het pad zien we de Geul verder naar de monding stromen onttrokken aan het zicht door de werken aan de Maas. Daarin zal zij haar bestemming vinden, zoals elke rivier betaamt!

Daar waar de Geul het Julianakanaal ontmoet wordt zij met behulp van betonnen duikers van bijna drie meter doorsnee en een lengte van bijna zeventig meter  onder het kanaal door geholpen.

Disclaimer

Dit is de officiële website van de Stichting. We doen er alles aan om deze website actueel te houden en te voorzien van correcte informatie. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct of verouderd is, dan stellen wij uw reactie zeer op prijs. U kunt hiervoor het email-adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gebruiken of naar het contactformulier gaan.