bannerjaenneweb

Afdrukken

09 Schuur in Weert


Johanna Kruit  -  Het weiland

Hier haalt de stilte je in. De grote poort blijft gesloten en je probeert je voor te stellen wat daarachter is. Het is een verlaten plek, waar het leven dat er ongetwijfeld ooit was, totaal verdwenen is. De wind waait door een eenzame struik en laat de poort even rammelen in haar hengsels. Lege ramen geven doorzicht op niets. Geen gordijn beweegt en alle deuren blijven dicht.

pachtboederij-vaeshartelt-web

Deze monumentale boerderij staat op een vroegere pachthoeve van het landgoed (kasteel) Vaeshartelt en werd in 1671 gebouwd omdat toen de boerderij-functie van Vaeshartelt ophield te bestaan.

In Weert staat de papierfabriek " Meerssen Papier". In het jaar 1717 wordt al de papiermolen in Weert genoemd. De papierfabriek van de firma Tielens & Schrammen is op 31 december 1837 opgericht. De firma vestigt zich aanvankelijk in Mechelen, maar neemt in de eerste maanden van 1840 de molen van Hanckar in Weert over. Zij is de voorloopster van de huidige papierfabriek , gespecialiseerd in de productie van kleinere hoeveelheden bijzondere papiersoorten.

veldkruis-hoek-weert-web

Disclaimer

Dit is de officiële website van de Stichting. We doen er alles aan om deze website actueel te houden en te voorzien van correcte informatie. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct of verouderd is, dan stellen wij uw reactie zeer op prijs. U kunt hiervoor het email-adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gebruiken of naar het contactformulier gaan.