bannerjaenneweb

Afdrukken

04 Stella Maris


Nina Raeven  -   Toen ik je ontmoette

Dit gedicht heeft een perfecte plek. Vlak bij het gebouw waar de jonge dichter wijsheid tot zich nam. Daarnaast de bibliotheek met ontelbare teksten, ook poëtische.

Achter me rinkelt een bel en vervolgens schuift een trein voorbij. Hij zou je wakker kunnen maken, vroeg in de ochtend, als de slaap nog niet wil wijken en je je moet dwingen om je warme nestje te verlaten om de dagelijkse dingen te doen.

4-ochtend-web

Het Stella Maris College ontstond in 1949 als Middelbare Meisjesschool gevestigd aan de Grote Gracht te Maastricht. Via een locatie aan de  Prof. Pieter Willemsstraatr verhuisde het Stella Maris College rond 1968 naar Meerssen. Door fusies met scholengemeenschap De Ravensberg te Valkenburg en MAVO Koningin Gerberga te Meerssen, ontstond er uiteindelijk een school met twee locaties: een in de gemeente Meerssen (HAVO/VWO) en een gelegen in de gemeente Valkenburg (VMBO).


                                 Naamloos-2  Toen ik je ontmoette Ninakopie

Disclaimer

Dit is de officiële website van de Stichting. We doen er alles aan om deze website actueel te houden en te voorzien van correcte informatie. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct of verouderd is, dan stellen wij uw reactie zeer op prijs. U kunt hiervoor het email-adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gebruiken of naar het contactformulier gaan.