bannerjaenneweb

Afdrukken

10 Gulpen, brug Nieuwstraat

 

Diana Ozon  -  Ik ben een graspol

 

Een veld van graspollen langs twee bankjes rijgt zich aaneen tot een klein weilandje. Je hebt er zicht op de keien in de beek. Honden mogen er niet komen, alleen wandelaars om even te rusten, te lezen en te mijmeren. Het water wordt hier gedwongen te stromen binnen vaste kades, terwijl het graag anders zou willen. Kun je de loop van een rivier veranderen? Kun je een graspol dwingen in een bepaalde richting te groeien?

g51w

Ook de Gulp ontspringt in België, bij Henri Chapelle. Het is een snelstromend riviertje geschikt voor het kweken van forellen. De rivier is ongeveer 22 km. lang. In Gulpen stroomt de Gulp in de Geul.

Disclaimer

Dit is de officiële website van de Stichting. We doen er alles aan om deze website actueel te houden en te voorzien van correcte informatie. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct of verouderd is, dan stellen wij uw reactie zeer op prijs. U kunt hiervoor het email-adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gebruiken of naar het contactformulier gaan.