bannerjaenneweb

Afdrukken

05 Mechelen, langs de Mechelderbeek bij nr. 26

 

Herman Gorter  -  De lente komt

 

Is Gorter bang voor de lente die hij elders een nieuw geluid noemde? Paarse en blauwe bloemen in de bakken op de zuiltjes. Aan de overkant van de beek het verkeer. Op drukke dagen in een eindeloze stroom. Met blauwe en witte luchten boven de daken van de huizen. Het terras niet ver van hier om te genieten van een bruine Christoffel in de vroege zon van de late lente.

o-50w

De Mechelderbeek is één van de 130 zijbeken die in de Geul uitkomen.

In Mechelen ziet u verschillende vakwerkhuizen. In tegenstelling tot vakwerkhuizen in onze buurlanden kenmerkt  de Limburgse vakwerkboerderij zich door soberheid. Ze mist elke opzettelijke decoratie. Hoogstens ziet men een vrome spreuk, een bouwjaar of initialen in de bovendorpel van de buitendeur gebeiteld.

o-76w 

Disclaimer

Dit is de officiële website van de Stichting. We doen er alles aan om deze website actueel te houden en te voorzien van correcte informatie. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct of verouderd is, dan stellen wij uw reactie zeer op prijs. U kunt hiervoor het email-adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gebruiken of naar het contactformulier gaan.