bannerjaenneweb

Afdrukken

Jan Hanlopad geopend op 29 mei 2016

Op 29 mei j.l. werd het Jan Hanlo poëziepad geopend tijdens een feestelijke bijeenkomst in Chateau S.t Gerlach, een initiatief van de stichting "Dichter in beeld".De wandeling loopt vanaf het graf van de dichterop het kerkhof in Broekhem via de Bosstraat naar het woondomein Geerlingshof,waar een gedenkteken staat met daarop de titel van een van zijn gedichten"Waarover zal ik zingen".Enkele tientallen meters daar vandaan heeft Jan Hanlo in het nu afgebroken portiershuisje gewoond vanaf 1958 tot aan zijn dood in 1969.Aan de overkant van de straat woonde hij met zijn moeder aan de Houthemervillaweg 75( nu broekhem 117) in onregelmatige periodes,tot aan haar dood in 1958.De wandeling zet zich daarna voort langs de Beatrixsingel,naar het Koningswinkelbruggetje,daar rechtsaf naar het natuurgebied Ingendael en over de houten vlonder naar het Château. Onderweg zijn er zes zuiltjes geplaatst met daarop gedichten van Jan Hanlo.De wandeling sluit bij het kerkhof in Houthem aan op de reeds bestaande poëzieroute "Gedichtenlangsdegeul".Een van de daarin opgenomen gedichten is van Jan Hanlo.Het heet"'s Morgens" en is aangebracht op de muur van de Schynsmolen in de St.Pietersstraat.

 

Auteur Jan Schurgers

 

www.dichterinbeeld.nl 

Afdrukken

Boomtak valt op zuil nr 9 bij Tivoli

Een zware boomtak heeft een zuil van onze gedichtenroute beschadigd. Het betreft zuil nr. 9   met als titel "de triestigheid 's avonds gedicht van Erik Spinoy op de route van Valkenburg aan de Geul.

Afdrukken

Karel Dorren

In het centrum van Valkenburg aan de Geul bij de Nicolaaskerk is het Mariakapelletje teruggeplaatst en voorzien van een gedicht/gebed van Karel Dorren.

 

Disclaimer

Dit is de officiële website van de Stichting. We doen er alles aan om deze website actueel te houden en te voorzien van correcte informatie. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct of verouderd is, dan stellen wij uw reactie zeer op prijs. U kunt hiervoor het email-adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gebruiken of naar het contactformulier gaan.