bannerjaenneweb

Afdrukken

04 Toen ik je ontmoette

 

Nina Raeven

 

Om de twee jaar schrijft het Stella Maris College in Meerssen een gedichtenwedstrijd uit, met als prijs: het plaatsen van het gedicht op de gedichtenzuil voor de school. Er is daar dus om de twee jaar een nieuw gedicht te lezen, en op deze plaats vindt u dus de gegevens van niet een, maar twee, en in de loop van de tijd nog meer gedichten.

In 2012 won Nina Raeven met het gedicht Toen ik je ontmoette

Mrs 4

 

 4-ochtend--renee-lijnen-stella-web

 

Van 2010, bij de ingebruikneming van de Gedichtenroute langs de Geul, tot 2012  was op deze zuil het gedicht Ochtend van Renee Lijnen te lezen.

OCHTEND

Renee Lijnen

Renee heeft ons toestemming gegeven haar gedicht Ochtend op deze website te publiceren. Als u het mooi vindt, zou u als dank daarvoor  Renee kunnen helpen een bedrag van  €1800 bij elkaar te krijgen voor haar Tanzania-actie. Kijk bij NIEUWS. Citaat van Renee: "ELKE EURO IS WELKOM."

OCHTEND  Renee Lijnen

 

Stralen vallen uit de bomen op het witte grind

vogels fluiten als de dag begint,

schaduwen dansen op het dak

langzaam strekt het land zich uit

het zwarte gras wordt groen

hoor de eerste auto’s rijden

ik word wakker met een gaap

traag drijven mijn dromen weg

ik wil ze vasthouden

maar dan………


Luister naar het gedicht van Renee

 Een mooi  moment: het aanbreken van de dag. Het licht komt terug: 'Stralen vallen uit de bomen', opnieuw 'strekt het land zich uit' ; de kleuren komen terug: groen, en wit. De geluiden komen terug, nadat ze in de nacht verdwenen waren: 'vogels fluiten' , 'hoor de eerste auto's rijden'. Alles beweegt weer, het leven begint weer te stromen....

...En dringt binnen in een kamer, waar de wereld van de dromen nog de heerschappij heeft. Maar die kan geen stand houden tegen de wereld die van buiten komt, 'traag drijven mijn dromen weg', als wolken; de 'ik' biedt weerstand, wil in die andere wereld blijven, 'maar dan ...'

Mrs 4

Disclaimer

Dit is de officiële website van de Stichting. We doen er alles aan om deze website actueel te houden en te voorzien van correcte informatie. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct of verouderd is, dan stellen wij uw reactie zeer op prijs. U kunt hiervoor het email-adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gebruiken of naar het contactformulier gaan.