bannerjaenneweb

Afdrukken

Vasalis, M.

M. VASALIS

(1909 Den Haag - 1998 Roden)

Drie dichtbundels maar werden er tijdens haar leven gepubliceerd van M. Vasalis, in 1940, 1947 en 1954,  maar ze bezorgden haar grote roem. In 1982 werd haar de P.C. Hooftprijs toegekend. Na haar dood bleek dat ze nog veel meer geschreven had; in 2002 verscheen, postuum, een vierde bundel gedichten: De oude kustlijn.

M. Vasalis is het pseudoniem van Margaretha Drooglever Fortuyn-Leenmans (Vasalis is de gelatiniseerde vorm van Leenmans). Ze was haar hele leven werkzaam als arts en psychiater, o.a. in Groningen. Ze was bevriend met veel dichters, maar was wars van publiciteit rond haar dichterschap.

Onlangs verscheen van de hand van Maaike Meijer een biografie van Vasalis.

GW8 Ster

Disclaimer

Dit is de officiële website van de Stichting. We doen er alles aan om deze website actueel te houden en te voorzien van correcte informatie. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct of verouderd is, dan stellen wij uw reactie zeer op prijs. U kunt hiervoor het email-adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gebruiken of naar het contactformulier gaan.