bannerjaenneweb

Afdrukken

Tellegen, Toon

TOON TELLEGEN

(1941 Brielle)

Tellegen studeerde geneeskunde in Utrecht en vestigde zich, na een verblijf van 3 jaar in Kenia, in Amsterdam als huisarts. Na een aantal jaren gedichten voor volwassenen te hebben geschreven, begon hij verhalen voor zijn kinderen te schrijven. In 1984 verscheen zijn eerste kinderboek: Er ging geen dag voorbij: negenenveertig verhalen over de eekhoorn en de andere dieren.

In de verhalen van Toon Tellegen spelen dieren vaak de hoofdrol. Vooral zijn verhalen rond de mier en de eekhoorn zijn erg geliefd en worden ook door volwassenen graag gelezen vanwege de amusante, bizarre situaties en filosofische diepgang. Enkele boeken zijn met prijzen bekroond.

GW 12 Ik spring       Mrs 10   Een man dacht

Disclaimer

Dit is de officiële website van de Stichting. We doen er alles aan om deze website actueel te houden en te voorzien van correcte informatie. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct of verouderd is, dan stellen wij uw reactie zeer op prijs. U kunt hiervoor het email-adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gebruiken of naar het contactformulier gaan.