bannerjaenneweb

Afdrukken

Hermans, Paul

PAUL HERMANS

(1953 Maastricht)

Paul Hermans studeerde klinische psychologie en psychogerontologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hij werkt als psycholoog in verschillende centra voor dementerende ouderen in de regio Brunssum/Schinnen.

Vanaf 1982 tot 1984 publiceerde hij onder het pseudoniem P.J. Donnee gedichten in literaire tijdschriften. Dit gebeurde daarna onder zijn eigen naam. In zijn gedichten staat doorgaans de herinnering voorop. Hermans combineert traditie en experiment op een persoonlijke manier, waarmee hij in de Nederlandse dichtkunst een geheel eigen plaats inneemt.

Hij debuteerde in 1992 met de dichtbundel Een kern van oppervlakkigheid. Tot en met 2007 volgden nog vier bundels, en in 2010 verscheen zijn meest recente: Spraakdoorn. Ondanks zijn kleine oeuvre ontving hij in 2003 voor zijn poëzie de Halewijnprijs, de literatuurprijs van de Stad Roermond.

GW1 Kerstmis in Cottessen  Vbg 12 Een vijver

Disclaimer

Dit is de officiële website van de Stichting. We doen er alles aan om deze website actueel te houden en te voorzien van correcte informatie. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct of verouderd is, dan stellen wij uw reactie zeer op prijs. U kunt hiervoor het email-adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gebruiken of naar het contactformulier gaan.