bannerjaenneweb

Afdrukken

Hanlo, Jan

JAN HANLO

(1912 Bandoeng - 1969 Maastricht)

Jan Hanlo verhuisde in 1913 naar Deurne en in 1927 naar Broekhem.

Hij debuteerde in 1952 met de bundel The Varnished - Het geverniste. In zijn beweeglijke dichtkunst treft men soms een merkbare humor aan, die tederheid in zich heeft.

Vanaf zijn achttiende jaar woonde hij afwisselend in Amsterdam en Broekhem. Ondanks psychische problemen kwam hij tot een relatief groot oeuvre. In zijn latere jaren leefde de diepgelovige Hanlo een teruggetrokken leven. In 1958 verscheen zijn Verzamelde Gedichten. Na zijn dood werden nog meerdere van zijn werken uitgegeven waaronder de tweedelige bundel Brieven. Zijn biografie verscheen in 1998 van de hand van Hans Renders.

Vbg 6 ’s Morgens

Disclaimer

Dit is de officiële website van de Stichting. We doen er alles aan om deze website actueel te houden en te voorzien van correcte informatie. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct of verouderd is, dan stellen wij uw reactie zeer op prijs. U kunt hiervoor het email-adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gebruiken of naar het contactformulier gaan.