bannerjaenneweb

Afdrukken

Bernlef

BERNLEF

(1937 St Pancras)

De eigenlijke naam van Bernlef is H.J. Marsman; om verwarring te voorkomen met de dichter Hendrik Marsman koos hij het pseudoniem Bernlef, de naam van een 8ste-eeuwse Friese schrijver.

Bernlef schreef een groot aantal gedichten, romans, verhalen, toneelstukken en essays. Met de roman Hersenschimmen (1984) brak hij door bij het grote publiek.

Het werk van Bernlef is vaak bekroond. In 1962 kreeg hij de Poëzieprijs van de gemeente Amsterdam voor zijn dichtbundel Morene. In 1984 werd zijn hele oeuvre bekroond met de Constantijn Huygensprijs. Voor de roman  Publiek Geheim  (1987) kreeg hij de AKO Literatuurprijs en in 1994 werd hem de P.C. Hooftprijs toegekend voor zijn poëzie.

GW 3 Het vrije veld

Disclaimer

Dit is de officiële website van de Stichting. We doen er alles aan om deze website actueel te houden en te voorzien van correcte informatie. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct of verouderd is, dan stellen wij uw reactie zeer op prijs. U kunt hiervoor het email-adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gebruiken of naar het contactformulier gaan.