bannerjaenneweb

Afdrukken

Vogels, Frida

FRIDA VOGELS

(1930 Bussum)

Frida Vogels is de auteur van De harde kern. De eerste twee delen daarvan bevatten (deels autobiografisch) proza, het derde deel gedichten. Frida Vogels mijdt de publiciteit; zo wilde ze de Libris Literatuurprijs, die ze in 1994 kreeg voor het tweede deel van De harde kern niet zelf in ontvangst nemen. Behalve schrijver is zij ook vertaler van Italiaanse auteurs, o.a. van Primo Levi. Sinds 2005 publiceert Van Oorschot haar Dagboek, dat in ca. 16 delen zal verschijnen.

Frida Vogels was bevriend met de schrijver van Het bureau, J.J. Voskuil. Het personage Henriëtte Fagel in Voskuils werk is op haar geïnspireerd.

GW 6 Éen blik

Disclaimer

Dit is de officiële website van de Stichting. We doen er alles aan om deze website actueel te houden en te voorzien van correcte informatie. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct of verouderd is, dan stellen wij uw reactie zeer op prijs. U kunt hiervoor het email-adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gebruiken of naar het contactformulier gaan.